Toerisme en recratie

Ferwert is een prachtige omgeving om te bekijken voor mensen die van rust, ruimte cultuur en natuur houden. Het landschap is prachtig om te bekijken en er zijn diverse wandeltochten  die toeristen langs alle mooie bezienswaardigheden brengen, in een rond de omgeving van Ferwert. Hier vind  u onder andere beschermde dorpsgezichten met historische gebouwen, terpen zoals in Hogebeintum en een mooi landschap gelegen aan zee. Hier kun je de kwelders bekijken, wadlopen en de levende natuur bekijken.

Jaarlijks komen er behoorlijk wat toeristen (als het mooi weer is), vooral wandelaars en fietsers die de rijke geschiedenis van het gebied romdom en in Ferwert bekijken.    

Bron: Een rondgang door Historisch Ferwert


In het plaatsje Hogebeintum wat op loopafstand ligt van Ferwert vind u een toeristisch informatie centrum met informatie over activiteiten in de omgeving.

Sport en recreatie in Ferwert
Door Ferwert loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook North Sea Trail of Friese Kustpad geheten. De E9 loopt langs de kust van Portugal naar de Baltische staten. Tevens is er een grote sportaccomodatie aanwezig waarin mensen kunnen skeeleren/schaatsen (afhankelijk van het seizoen) of op de tennisbaan.


Sportaccommodatie (eigen foto)

Door twee dorpsbewoners Johannes van Dijk en Pyt Nauta is een wandel/fietsroute samengesteld 'It Burmaniapaad. Deze lijdt u langs alle historische gebouwen en monumenten tot aan de terp van Hegebeintum. 
Deze route kunt u gratis halen bij het informatiecentrum van Hegebeintum.

Vrijhof, Vrijhof, Ferwert
- Wadlopen, Ferwert
NH Kerk, 15e eeuws, Kerkpad 1, Ferwert
Sportaccommodatie met tennisbaan, De Boppeslach 1, Ferwert
Sporthal De Heechfinne, Hogebeintumerweg 16, Ferwert
Fietsverhuur Jellema, Hoofdstraat 23, Ferwert
Tuin Fam. Meekma- Tilma, Marrumerweg 23, Ferwert
Café-Cafetaria 't Hoekje, Hegebeintumerdyk 1, Ferwert
Café Stap der Ris Yn, Hoofdstraat 16, Ferwert
Bêd & Brochje Fam. Hoogland, Elingawei 13, Ferwert
Dorpslogement 'It Lytse Lokaal', Hoofdstraat 4a, Ferwert
 

Camping Foswert
Adres: Ljouwerterdyk 2
Plaats: 9172PE Ferwert
GPS Coördinaten: N 53° 20' 41'' , E 5° 50' 10'' (53,3447 / 5,8361)
Telefoon:0518-412498
Email: campingfoswert@outlook.com
Totaal/Toerplaatsen 7/7
Open van/tot: 15 april / 15 oktober
Camping Foswert is gelegen op ± 6km. van boot naar Ameland. Telefonisch te bereiken na 18:00 uur. Vanaf de camping is er de mogelijkheid tot bezoek van het waddengebied, ideaal voor vogelaars ,Bedrijfs educatie en gewasbeleving. Ruim winkelbestand in het dorp. Terp Hogebeintum.

Camping Mientjes Morgen, Vakantiehuisje 
Adres: Zeedijk 5
Plaats: 9172AP Ferwert
GPS Coördinaten:N 53° 20' 48'' , E 5° 48' 28'' (53,34655 / 5,80782)
Telefoon:0518-412143
Email:info@noorderleeg.nl
Open van/tot: 1 januari / 31 december
Mientjes Morgen" is een lief huisje gelegen aan de voet van de Waddenzeedijk onder het terpdorp Ferwert. Ooit was het een vissershuisje, daarna een klein boerderijtje. Hieraan dankt het ook zijn naam: een 'morgen' is een oude landmaat: 'zoveel land als men op één ochtend kan ploegen'. Het gebied achter de dijk, het Noorderleeg, hoort bij het Nederlandse Waddengebied en staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Door landaanwinningswerken is er buitendijks een groot complex aan zomerpolders ontstaan die nu weer vrijgegeven zijn aan de natuur. Het Noorderleeg is een eldorado voor de vogelliefhebber. Het waddengebied ligt aan de westelijke trekroute langs de kustlijn. 

Groot Kahool bed en breakfast
Adres: Kahoolsterlaan 2,
Plaats: 9172 AN, Ferwerd
GPS Coördinaten:53.353004 5.840256 
Telefoon: 0518-561081
Email: onbekend
Open van/tot: Het hele jaar open.
De authentieke kop-hals-boerderij Groot Kahool bestaat al sinds 1783. De historische elementen zijn er nog steeds, aangevuld met de voorzieningen van nu. De boerderij wordt omgeven door een gracht en een stokoude boomgaard. Het huis bestaat uit een royale living met open keuken, hal en moderne badkamer met ligbad. - See more at: https://www.dagjeweg.nl/tip/8163/Groot-Kahool#sthash.25UK9H4w.dpuf

 

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode